Go Back   Nodiatis Forums > Nodiatis Forums > General Discussion > Nodiatis Discussion & Suggestions
Forgot?

Reply
 
Thread Tools Display Modes

Android client discussion
Old 11-21-2017, 02:28 PM   #1
Soxson
Epic Scholar
 
Soxson's Avatar
 
Soxson is offline
Join Date: Sep 2012
Location: in bed with misguided
Posts: 2,389
Default Android client discussion

I use the Galaxy s8, up to date.

I like the hotkey buttons and the list of all possible assignments for the buttons. This will make my mobile nodding much easier. I hope to see more hotkey buttons come out in the future.

I particularly dislike the current pinch zoom thing. The screen will endlessly move each time I touch the screen. Perhaps a zoom bar that locks and then you can simply drag the screen around such as when viewing the map. Too much empty space for my liking. Hard to see/do anything.

I will add more input as I spend more time on the app. Ty so much glitch for this. My laptop is fried so this will allow me to spend more time in nod

Discussion anyone?
__________________
Praise the hindu gods!
  Reply With Quote

Old 11-21-2017, 03:45 PM   #2
ironjacket
Neophyte
 
ironjacket is offline
Join Date: Oct 2011
Posts: 15
Default

Overall a fantastic improvement from trying to use the internet version while on a mobile device.

Pros
Gems are castable while inventory is open (drawable too, albeit blind). Great because stacking trophies is still (I don't see an easy solution) a nightmare on a mobile device.

Easy enough to set up and the hotkey bar works for pretty much everything important.

Data usage is still very minimal, almost nonexistent.

Fits screen space on my S7 very nicely - would be perfect if I could lock the screen in place.


Cons

Battery drain is still insane. If I'm plugged into my phone at work my phone still slowly loses charge with dimmest settings. Full charge to dead while unplugged is probably 2.5-3 hours.

Chat button is gone. Pm'ing people is easy enough, but to use civil or group chat you have to click a face, delete the /t "name" and replace with /g. Bringing back the chat button would fix this completely.



Easy improvements
Chat button
Allow us to delete hotkeys and make our bar smaller (maybe I missed this)
Allow us to stack the bar two wide (2x6 allows gem bar to perfectly reflect the standard one)

Overall very happy with the first release of the beta, thanks glitch!
  Reply With Quote

Android app
Old 11-21-2017, 04:25 PM   #3
Blaze
Boss Hunter
 
Blaze is offline
Join Date: Dec 2013
Location: Maine
Posts: 2,817
Default Android app

Thanks glitch. LG beast be damned. This app is the real Christmas gift for people like me.

Only real question I have is, is there a button for civil or clan chats or do I keep needing to click on a face delete their name and change to /1 or /c?
  Reply With Quote

Old 11-21-2017, 06:08 PM   #4
Blaze
Boss Hunter
 
Blaze is offline
Join Date: Dec 2013
Location: Maine
Posts: 2,817
Default

If I get a resource without the trash icon being in view when I try to change zoom I get told I have a resource in my hands only.was forced to loot 12 prey in 12 slots :{
  Reply With Quote

Old 11-21-2017, 06:55 PM   #5
Glitchless
Administrator
 
Glitchless's Avatar
 
Glitchless is offline
Join Date: May 2008
Posts: 8,329
Default

We need to add a chat button.

To deal with battery drain, you can try changing the FPS settings under Interface Options. If you lower the FPS to 20 or 30 while active, and to 1 for all other settings, you should hopefully get less battery usage.
__________________
Computing the probability that at least one of the following events will occur:
P(a or b ... or z) = 1 - P(!a and !b ... and !z)
Probability
  Reply With Quote

Old 11-21-2017, 07:14 PM   #6
Glitchless
Administrator
 
Glitchless's Avatar
 
Glitchless is offline
Join Date: May 2008
Posts: 8,329
Default

Quote:
Originally Posted by Soxson View Post
I particularly dislike the current pinch zoom thing. The screen will endlessly move each time I touch the screen.
Every time you touch the screen it endlessly moves? That sounds like it would be pretty unplayable, and it isn't something that we can reproduce. Can you describe the issue in a bit more detail so we can get a better idea of what is happening?
__________________
Computing the probability that at least one of the following events will occur:
P(a or b ... or z) = 1 - P(!a and !b ... and !z)
Probability
  Reply With Quote

Old 11-22-2017, 01:23 AM   #7
TemariChan
Auction Master
 
TemariChan's Avatar
 
TemariChan is offline
Join Date: Dec 2008
Location: With the man of my life.
Posts: 1,293
Default

Now I just got back to check on this to see if anyone posted anything interesting in the last few days and to check something I thought I forgot to do, but didnt. Now I see that we are in a beta test for an app, so much better then the browser. I will say this is what I would like to add to this, as an Android user myself/using a Samsung Galaxy S8+.

Screen lock, it gets kinda annoying having to readjust the game from a spot from time to time.

Making the hotbar stackable, not just scrollable, to much open black space.

And if we can like the client (or someone can tell me how to do it) but be able to show the inventory/Storage below or next to or where ever you want on the screen.
__________________
Do I care if you hate me, do you wanna know the truth? c'est la vie, adios, good riddance, @#$% YOU! ┌∩┐(◕_◕)┌∩┐
  Reply With Quote

Old 11-22-2017, 01:32 AM   #8
Florance
Neophyte
 
Florance is offline
Join Date: Nov 2017
Location: marcus kingdom
Posts: 2
Default

im using Mi4. good and smooth running till now...
  Reply With Quote

Old 11-22-2017, 07:37 AM   #9
Glitchless
Administrator
 
Glitchless's Avatar
 
Glitchless is offline
Join Date: May 2008
Posts: 8,329
Default

Quote:
Originally Posted by TamariChan View Post
And if we can like the client (or someone can tell me how to do it) but be able to show the inventory/Storage below or next to or where ever you want on the screen.
You can go to window options and turn on floating windows.

We have the following planned:
-chat buttons or hotbar additions
-screen lock
-only showing viable actions on hotbar (during combat and out of combat it would change) so you have less clutter
-multiline hotbar options

Note that you already can change the hotbar orientation to be horizontal or vertical, which may be more beneficial depending on if you are playing in portrait or landscape mode.
__________________
Computing the probability that at least one of the following events will occur:
P(a or b ... or z) = 1 - P(!a and !b ... and !z)
Probability
  Reply With Quote

Old 11-22-2017, 08:24 AM   #10
TemariChan
Auction Master
 
TemariChan's Avatar
 
TemariChan is offline
Join Date: Dec 2008
Location: With the man of my life.
Posts: 1,293
Default

Quote:
Originally Posted by Glitchless View Post
You can go to window options and turn on floating windows.

We have the following planned:
-chat buttons or hotbar additions
-screen lock
-only showing viable actions on hotbar (during combat and out of combat it would change) so you have less clutter
-multiline hotbar options

Note that you already can change the hotbar orientation to be horizontal or vertical, which may be more beneficial depending on if you are playing in portrait or landscape mode.
Ah thank you, and with some of those setting were ones I didnt know I should mess with but I like how your already on board for screen lock and multiple hotbars.
__________________
Do I care if you hate me, do you wanna know the truth? c'est la vie, adios, good riddance, @#$% YOU! ┌∩┐(◕_◕)┌∩┐
  Reply With Quote

Old 11-22-2017, 02:11 PM   #11
Baewi
Gem Pouch Expert
 
Baewi's Avatar
 
Baewi is offline
Join Date: Feb 2009
Location: Arizona
Posts: 343
Default

iOS soon?
__________________
  Reply With Quote

Old 11-22-2017, 04:23 PM   #12
marzus
Gem Pouch Expert
 
marzus's Avatar
 
marzus is offline
Join Date: Jul 2012
Posts: 428
Default

Does it have the beast notification incorporated ?

Also I would to suggest that the hotbar can be modified from desktop too since it is way easier to do it from a computer.

Great job!
  Reply With Quote

Old 11-23-2017, 10:09 AM   #13
Joanna
Gem Pouch Expert
 
Joanna is offline
Join Date: Jun 2016
Posts: 483
Default

I don't know how things work but is it possible to refresh inventory/storage/gear ?

If you have less than perfect mobile connection and all icons are not loaded first time it persist for whole session.

Also gold chest won't appear and resourcing icons as well.

Game still playable but you need to blindly tap all over screen to find hidden chest
  Reply With Quote

Old 11-25-2017, 10:48 AM   #14
TemariChan
Auction Master
 
TemariChan's Avatar
 
TemariChan is offline
Join Date: Dec 2008
Location: With the man of my life.
Posts: 1,293
Default

Okay, I got my Nodiatis the way I wanted, I manged to get the window screens of gear where I wanted it, but I had to use my mouse in order to move it, then I came across an issue..

Issue being that when you right click with a mouse, it closes out gear/inventory windows. I know a mouse isnt 100% meant to be used on a phone, but it can be handy from time to time lol.
__________________
Do I care if you hate me, do you wanna know the truth? c'est la vie, adios, good riddance, @#$% YOU! ┌∩┐(◕_◕)┌∩┐
  Reply With Quote

Old 11-25-2017, 02:23 PM   #15
Glitchless
Administrator
 
Glitchless's Avatar
 
Glitchless is offline
Join Date: May 2008
Posts: 8,329
Default

iOS by the end of the year. Hopefully we can get a direct beta DL before that, but Apple may not allow the same flexibility as Android in that manner.

Notification is not incorporated yet.

Refreshing failed loaded images is on the December agenda. That is important for the reasons you mentioned.

Right clicking w/ mobile mouse: It sounds like the right click button on the mouse must be doing the Android back arrow (escape) function by default. Is it also functioning as a right click and opening menus, or is it solely escaping you out of open windows?

A lot of what has been asked for above has been coded, and is awaiting a roll out. If you click New Client below, you can see the pending additions such as screen lock, multiline HotBar, different panning/zooming toggles, individual window floating, and various fixes.
__________________
Computing the probability that at least one of the following events will occur:
P(a or b ... or z) = 1 - P(!a and !b ... and !z)
Probability
  Reply With Quote

Old 11-25-2017, 06:39 PM   #16
Redeye
Gem Pouch Expert
 
Redeye's Avatar
 
Redeye is offline
Join Date: Dec 2011
Location: Florida
Posts: 299
Default

I like this client, pretty optimised. Now my list of suggestions that hasn't already been said...

Default hotbar Loadout: being able to change different hotbar setups corresponding to a specific toon. Being able to save a loadout on each toon.

Lock screen: won't let me forage unless I tap everywhere.

Stack over gems: won't allow me to replace my DD gem over another like it would do if I were to hit a number key on the computer.
__________________




Last edited by Redeye; 11-25-2017 at 06:58 PM..
  Reply With Quote

Old 11-26-2017, 12:33 PM   #17
Glitchless
Administrator
 
Glitchless's Avatar
 
Glitchless is offline
Join Date: May 2008
Posts: 8,329
Default

Correction to my post above:
The HotBar actions are indeed ACCOUNT specific, not device specific. This means your HotBar assignments and binds (but not the HotBar size, orientation, etc) will carry over on a per account basis between devices. You can then (when HotBar is live on all builds) configure the HotBar first on your PC if you find it easier, however, pending changes to the mobile right click menu will make it much easier on your phone anyway.
__________________
Computing the probability that at least one of the following events will occur:
P(a or b ... or z) = 1 - P(!a and !b ... and !z)
Probability
  Reply With Quote

Old 11-27-2017, 03:02 AM   #18
marzus
Gem Pouch Expert
 
marzus's Avatar
 
marzus is offline
Join Date: Jul 2012
Posts: 428
Default

Great addition. Thank you!
  Reply With Quote

Old 11-27-2017, 07:54 AM   #19
Demons
Boss Hunter
 
Demons is offline
Join Date: Jun 2017
Location: south from the krusty crab
Posts: 337
Default

when setting the change item hotkey it clearly says at first to click the inventory slot you would like to be set (not item) but it makes you click and item and cant click an empty inventory slot :\ was trying to test it to see if it was usable to nom trophs. it not but it also could help having preset hotkeys for the inv slots for if you move gear around inv a lot or have lots of spare items to equip for certian times like arena
  Reply With Quote

Old 11-27-2017, 08:10 AM   #20
Darklords
Rare Collector
 
Darklords's Avatar
 
Darklords is offline
Join Date: Jul 2009
Location: london england
Posts: 805
Default

Great features now that we can use them on standalone client.

Just a few question's seeing how we can now change multiple gear/runes/gems, i was wondering if when setting a single item to a slot for instance lets say pet on left side, would it be able to assign the right side pet, in a different slot in inventory, to one hotkey for example the letter z on keyboard? which changes both out simultaneously? so far it seems you can only do 1 at a time, which to me i feel unfair if the people changing full suits can change the whole getup and go all at once, seems it wouldnt be impossible to do that with pets?

Or if the above isnt possible away to assign multiple gear option's without having to use equipment sets? for instance 2 stalkers + degen arrow with 1 key bind. or hotkey.

I was also thinking the same as norman about assigning the inventory slots to an alter and nom nom nom, easier. however i was under then impression somthing for making nomming trophies easier is in the work's?

would also like to see the tracking skill make its way to hotkey, as well as resource tools.

im sure alot will add what they would like to see added also

but overall great update Glitch!
__________________








Broke 4k pet crit :O Buff BM nao!
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM
Boards live since 05-21-2008


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.