Nodiatis Forums

Nodiatis Forums (//forums.nodiatis.com/forums/index.php)
-   Player Guides and Help (//forums.nodiatis.com/forums/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Repeated Timeouts since last Patch (//forums.nodiatis.com/forums/showthread.php?t=21096)

Tip 07-31-2019 07:26 PM

Repeated Timeouts since last Patch
 
Did I do it wrong or do all the timeouts make sense now?



Connection #1:


|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| No response from host - 100 | 623 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 623 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 623 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 622 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 622 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 622 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 75.75.75.75 - 1 | 622 | 621 | 11 | 16 | 83 | 12 |
|________________________________________________| ______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )



Connection #2:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.254 - 0 | 674 | 674 | 1 | 5 | 87 | 44 |
|________________________________________________| ______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

Tip 08-06-2019 05:13 PM

Does anyone have feed back about the readings?

The time outs have gotten a little fewer and the delay in pics and sound of Nod have ebbed closer to normal, but I still have some issue.

Tsutsu 08-12-2019 05:03 PM

What other info do you need to help diagnose this glitch?

Glitchless 08-12-2019 07:14 PM

Sorry for late response. The latest client currently refetches data files at a higher frequency than before , once per week. This is good for undetectable corrupt images, but it's not good for people with less than stellar connections to the server. Since we've had some complaints about this (slow image loading) we're going to switch back to a less frequent refetch. It won't be worth trying to diagnose any potential connection issues related to timeouts/slow image loading until this is done.

Tip 08-13-2019 06:47 AM

Sounds like a little bit of a step backwards, but if it works better over all.. :\

Thank you for responding.

xaivia 08-13-2019 12:03 PM

There is unplayable lag atm

StrydarEnox 08-13-2019 12:11 PM

Quote:

Originally Posted by xaivia (Post 203209)
There is unplayable lag atm

The lag has claimed many souls today

*bump*

Glitchless 08-13-2019 04:08 PM

Is the lag only on the downloadable client or do you have it when playing via the website as well?

Tip 08-13-2019 07:41 PM

I've only played on the client. I'll try the browser later if I remember >,>

Tip 08-13-2019 09:00 PM

Mmkay:

In the browser (chrome based), I was able to have six toons open with no timeouts. Whereas for the last couple of weeks or so, with client, I could barely have three open before chain timeouts would happen.

Browser seems to be in slo-mo, but everything happens. Only slight delay for images to load, sounds are in sync, all chatters have faces and the map loads before I start moving instead of after I've crossed. Please note my laptop is generally slo-mo like anyway.

I even tried arena again - client was so backwards that the sounds for arena were almost 20 sec delay, some motions too. The slo-mo in the browser was not conducive to proper arena effort, but at least all the sounds and images were contained to during the match.

So, with my nub eyes, the client does seem to be a culprit. I can try to record video, of each, this weekend if you reeeeeaaalllly want me to, Glitch.

Glitchless 08-13-2019 10:13 PM

No video necessary.

xaivia 08-14-2019 03:37 AM

I'm on the browser - chime on Linux :( the lag has cleared up completely today, it was just awful yesterday

Glitchless 08-15-2019 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by xaivia (Post 203219)
I'm on the browser - chime on Linux :( the lag has cleared up completely today, it was just awful yesterday

If you're having lag on browser, we can't blame the client.

There seems to be a connection issue affecting some regions, but not any where we have testable connections. If you are still having lag issues via browser, please do this:
http://forums.nodiatis.com/forums/sh...d.php?p=201415

This is what Tip did, however, Tip's network is not allowing any usable information from the reports for whatever reason.

Glitchless 08-20-2019 01:34 PM

We can confirm that some of the recent timeouts have come from problems arising with one of our bandwidth providers. Three such timeouts affecting all or most of the people connecting to our server occured Aug 17 and 18 (in the am), but none have been detected since then. We do not have confirmation that the problem has been completely resolved, but the culprit has at least been identified is charged with fixing the issue.

Tsutsu 08-20-2019 05:48 PM

My ping has been about 4-8x's worse than normal the past few days. Today it seems to have been cleared up.

Soxson 08-27-2019 09:55 PM

I run client and browser at the same time. Client will occasionally spike to 200-500 ms (from the usual 20-40). I could run the wimMTR test and email if needed but my issues are on client, not browser.

Running 3.207, windows 10, 16 gigs of ram. What other info is needed to help diagnose this?

btw can we be able to see ping on browser so we can compare with client?

Soxson 09-03-2019 10:51 AM

Quote:

Originally Posted by Soxson (Post 203329)
I run client and browser at the same time. Client will occasionally spike to 200-500 ms (from the usual 20-40). I could run the wimMTR test and email if needed but my issues are on client, not browser.

Running 3.207, windows 10, 16 gigs of ram. What other info is needed to help diagnose this?

btw can we be able to see ping on browser so we can compare with client?

Getting 10x the usual ping on client again but browser seems to run fine.

Soxson 09-06-2019 11:15 PM

Lag is now equally unplayable on browser and client. I hope the network maintenance will fix this.

Tracing route to nd1.nodiatis.com [208.100.40.128]
over a maximum of 30 hops:

1 2239 ms 6 ms 4 ms router.asus.com [192.168.1.1]
2 19 ms 14 ms 17 ms d4-50-1-132.col.wideopenwest.com [50.4.132.1]
3 19 ms 24 ms 13 ms static-76-73-191-104.knology.net [76.73.191.104]
4 17 ms 15 ms 15 ms 76-73-164-154.knology.net [76.73.164.154]
5 15 ms 17 ms 14 ms static-76-73-191-242.knology.net [76.73.191.242]
6 2301 ms 17 ms 17 ms 143.59.95.224
7 1794 ms 28 ms 21 ms dynamic-75-76-35-8.knology.net [75.76.35.8]
8 * 19 ms 18 ms 4-1-4.ear3.chicago2.level3.net [4.16.38.157]
9 * * 1358 ms ae-2-3615.ear2.chicago2.level3.net [4.69.148.254]
10 51 ms 22 ms 15 ms nozone-inc.ear2.chicago2.level3.net [4.71.248.202]
11 19 ms 17 ms 16 ms te9-1.dist02.chi01.steadfast.net [208.100.32.35]
12 19 ms 17 ms 20 ms nd1.nodiatis.com [208.100.40.128]

Trace complete.

Glitchless 09-06-2019 11:38 PM

You managed to get a 2239ms ping spike to your own router. You've got a problem with your computer or your router.

Jewal 09-13-2019 09:19 PM

gratz
 
what Glitch ment to say was ....gratz sox you managed the near impossible fail lol :p


All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM
Boards live since 05-21-2008

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.